به گزارش راهبرد معاصر؛ کارت ملی هوشمند یک کارت چندمنظوره و کلید ورود به دولت الکترونیک است و برای استفاده در سامانه پرداخت یارانه ها، انتخابات، سازمان تأمین اجتماعی، شبکه بانکی، پلیس راهنمایی و رانندگی و... کاربرد خواهد داشت.این کارت مانند تمام کارتهای شناسایی، نخستین کاربردش شناسایی هویت افراد است و اطلاعات هویتی افراد مانند نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد و مواردی از این قبیل را بر روی چیپ کامپیوتری خود نگهداری میکند.
سیفالله ابوترابی با اشاره به آخرین آمار صدور کارتهای ملی هوشمند اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تا امروز ۵۴ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر برای دریافت کارت ملی هوشمند تکمیل ثبتنام کردهاند.
او تصریح کرد: از تعداد ثبتنام کنندگان برای دریافت کارت ملی هوشمند، ۴۶ میلیون کارت ملی هوشمند صادره شده است و این فرآیند همچنان ادامه دارد.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه این سازمان ظرفیت دارد که ماهیانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار کارت ملی هوشمند صادر کند، اضافه کرد: البته این مسئله مستلزم این است که کارت خام مورد نیاز در اختیار سازمان ثبت احوال کشور قرار بگیرد.
ابوترابی بیان کرد: در ماههای گذشته جلسات متعددی با مسئولان چاپخانه دولتی در خصوص کارت خام مورد نیاز سازمان ثبت احوال کشور برگزار شده است و آنها نیز قول دادهاند که کارت خام مورد نیاز را در اختیار سازمان ثبت قرار بدهند که امیدواریم آنها به وعده خود عمل کنند.
او همچنین به تعداد افرادی که هنوز برای ثبتنام کارت ملی هوشمند اقدام نکردهاند اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار بهدست آمده حدود ۹ میلیون نفر از هموطنان برای ثبتنام کارت ملی هوشمند اقدام نکردهاند که توصیه میشود هر چه سریعتر اقدام به ثبتنام برای دریافت کارت ملی هوشمند کنند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به این پرسش که با توجه به در پیش بودن یازدهمین دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی آیا سازمان ثبت احوال آمادگی همکاری برای برگزاری این دوره از انتخابات را بهصورت الکترونیکی دارد یا خیر، گفت: البته برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی و یا به شکل سابقه از اختیارات سازمان ثبت احوال نیست، ولی در کل احراز هویت افراد در این دوره از انتخابات از طریق کارت ملی هوشمند نیست و همچنان شرکت در این دوره از انتخابات هم با شناسنامه خواهد بود.